Region: Patmos
Environment

Να ακυρωθεί η κατασκευή προβλήτας πρόσδεσης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στην Σκάλα Πάτμου

Petition is directed to
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
1,003
100% achieved 1,000 for collection target
  1. Launched 16/08/2023
  2. Time remaining > 10 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

I agree that my data will be stored . You decide who can see your support. I can revoke this consent at any time .

Η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής εξέδωσε την υπ’αρ. 76/09/31.10.2018 απόφαση σχετικά με τα έργα ανάπτυξης Σκάλας Πάτμου, στα οποία προβλέπεται και η κατασκευή προβλήτας πρόσδεσης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων (μήκους 220 μ.), στην είσοδο του λιμανιού και στη συνέχεια του Φάρου.

Επειδή το έργο αυτό θα επιφέρει ανεπανόρθωτη αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής, θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με αέριους ρύπους επικίνδυνους (καρκινογόνους) για την ανθρώπινη υγεία, θα επιβαρύνει το θαλάσσιο περιβάλλον του λιμανιού, λόγω ρύπανσης, θα υποβαθμίσει και θα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα απαξιώσει τις περιουσίες μας, ο κάτωθι υπογράφων πολίτης, κάτοικος, μόνιμος ή εποχιακός ή επισκέπτης της νήσου Πάτμου,

δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και δεν επιθυμώ την κατασκευή αυτής της νέας προβλήτας πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και συναινώ στο να γίνει προσφυγή κατά της αρμόδιας αρχής που εξέδωσε την σχετική απόφαση, με αίτημα την ανάκλησή της.

Εάν η αίτηση δεν γίνει δεκτή, συναινώ σε προσφυγή με δικόγραφο αιτήσεως ακυρώσεως στο ΣτΕ.

Reason

Διαβάστε περισσότερα για τις επιπτώσεις της υλοποίησης αυτού του έργου και γιατί η συμβολή σας είναι σημαντική στην ιστοσελίδα μας

This petition has been translated into the following languages

Translate this petition now

new language version

Είναι κρίμα να χαλάμε κάθε λίγο και λιγάκι κάθε τι όμορφο να παραμένει στην αρχική του μορφή να μην το καταστρέφουμε είναι Θεού δώρο Άλλωστε κι αυτή είναι η ομορφιά της Πάτμου

No CONTRA argument yet.

Why people sign

Διότι αφορά στο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον μας αφορά όλους διότι αυτά που συμβαίνουν εκ πρώτης όψεως μακριά μας τελικά αποδεικνύονται ότι χτυπούν και την δική μας πόρτα με τρόπους πολλαπλούς.
Επαγγελματική ιδιότητα : εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δημιουργούν πάρα πολλούς ρύπους και δεν αφήνουν αναλογικά αρκετά εισοδήματα στα λιμάνια. Η ζημιά που προκαλούν, και που θα κληθούν να υποστούν οι κάτοικοι και να καλύψουν οι φορολογούμενοι, είναι δυσβάστακτη, και γι'αυτό έχουν αρχίσει να απαγορεύονται σε άλλες πόλεις και περιοχές εκτός Ελλάδας. Ας το ξανασκεφτούμε κι εμείς.

Γιατί είναι σημαντικό για φίλους καρδιακούς που ζουν , εργάζονται μόνιμα στην Πάτμο τους οποίους επισκέπτομαι συχνά και γνωρίζω την πραγματική αγάπη που έχουν στο νησί πέρα από το υλικό κέρδος.

Γιατί αγαπώ το νησί μου και θέλω να μείνει όμορφο και καθαρό. Γιατί η μόλυνση θα είναι τεράστια, γιατί είναι ένα μικρό νησί που δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

Sample view of a widget

API (interface)

/us/petition/online/na-akyrothei-e-kataskeue-probletas-prosdeses-megalon-krouazieroploion-sten-skala-patmou/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET
Return format
JSON

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now